Zoeken

In oktober loopt voor het zesde jaar op rij de campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’. Het doel is om rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. GGZ Nederland heeft in het Nationaal Preventieakkoord afgesproken dat alle aangesloten lidinstellingen in 2025 rookvrij zijn. Meedoen aan Stoptober is een mooi en makkelijk realiseerbaar haakje om binnen jouw instelling met rookvrije zorg aan de slag te gaan. Of rookvrije zorg onder de aandacht te brengen.

Voor cliënten en voor collega's

De campagne biedt een nieuwe manier om stoppen met roken met cliënten te bespreken en is uitstekend te combineren met een stopadvies en de bestaande richtlijnen voor behandeling van tabaksverslaving. Vind hier meer informatie. 

Ook rokende collega’s kunnen met elkaar de uitdaging aangaan om 28 dagen te stoppen met roken. Kijk op de website van Stoptober.
 

Doe mee en deel jullie berichten

Op Facebook, Twitter en LinkedIn delen we tot eind oktober verschillende berichten. Die kan je delen, liken en retweeten. Maar wij delen, liken en retweeten ook graag jullie berichten over Stoptober en een rookvrije ggz. Gebruik daarbij de hastags #rookvrijeggz #preventieakkoord #stoptober. Blijkt eind oktober dat jij of jouw instelling het meest actief is geweest? Dan brengt Anton van Balkom hoogstpersoonlijk een leuk cadeautje langs.