Zoeken

Op maandag 18 juni kreeg staatssecretaris Paul Blokhuis een exemplaar van het boek ‘Therapiewinst’ overhandigd. Het boek is een vurig pleidooi om de ggz niet als kostenpost, maar als investering in een goede samenleving te zien.

Goede GGZ zorgt voor levenskwaliteiten en lagere kosten

Volgens de auteurs Richard Layard en David M. Clark zorgt een goede ggz voor een hogere levenskwaliteit van de bevolking én lagere kosten voor de overheid. Juist door deze boodschap is dit boek ook erg interessant voor de Nederlandse ggz-organisaties en –professionals. Vandaar dat GGZ Nederland actief heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het boek.


‘Therapiewinst’ is de Nederlandse versie van ‘Thrive; how better mental health care transforms lives and saves money’. Auteurs Richard Layard en David M. Clark publiceerden dit boek in 2015. GGZ Nederland heeft kerngegevens over de Nederlandse ggz geleverd aan uitgeverij Boom Psychologie. Dat ging om bijvoorbeeld aantallen patiënten per diagnose en het ziekteverzuim bij psychische aandoeningen in ons land. Hierdoor toont ‘Therapiewinst’ aan dat ook in Nederland een goede ggz zichzelf dubbel en dwars terugverdient.

Per direct te bestellen

Op vrijdag 15 juni was de officiële boekpresentatie van ‘Therapiewinst’ in Amsterdam. Onder meer auteur David M. Clark en Marjan ter Avest (directrice Mind) waren daar aanwezig. Diverse wetenschappers deelden hun kennis over de ggz. Ervaringsdeskundigen lichtten toe hoe de ggz hun levenskwaliteit heeft verbeterd.
Therapiewinst is per direct te bestellen bij Boom Psychologie voor €24,50. Dat kan via deze link, waar ook een proefversie in te zien is.