Zoeken

Vandaag gaat de publiekscampagne Ik Zorg van start om nieuwe werknemers in de sector zorg en welzijn aan te trekken. Niet alleen de geestelijke gezondheidszorg kampt met grote personeelstekorten, de gehele sector heeft dringend nieuwe mensen nodig. Als er niets gebeurt, dreigt in 2022 een tekort van 125.000 mensen. GGZ Nederland is er trots op dat de medewerkers van zeven lidinstellingen enthousiast hebben meegewerkt aan deze campagne.

Ik zorg

“Psychiatrie is complex en dat maakt het tegelijkertijd zo interessant. Waarom doen mensen bepaalde dingen en hoe kan ik helpen om hun leven weer op de rit te krijgen?” Dit zegt psychiatrisch verpleegkundige Marja. Zij is een van de 600 medewerkers die in de campagne haar verhaal doet over werken in de zorg. Al deze mensen laten met hun uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig het werken in zorg en welzijn is. Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg, wat dit voorjaar is gestart.

Op www.ontdekdezorg.nl vinden ge├»nteresseerden naast informatie over werken in de zorg ook praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Het aanbod is erg breed: van verzorgenden en verpleegkundigen tot activiteitenbegeleiders, laboranten, chauffeurs en ICT’ers. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen via email, chat of telefoon. Ook een persoonlijk gesprek in de eigen regio is mogelijk.

commercial Ik Zorg