Zoeken

Directeur Veronique Esman van GGZ Nederland heeft deze week namens de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd de digitale tool kiezen-en-delen in ontvangst genomen. De tool, ontwikkeld door Toezicht Sociaal Domein, helpt professionals in het sociaal domein bij het zorgvuldig delen van informatie.

Het delen van informatie is een essentieel onderdeel van het werk van professionals in het sociaal domein. Door de invoering van de AVG lijkt delen van informatie ingewikkelder, terwijl het delen van informatie essentieel is bij het verlenen van zorg of ondersteuning samen met ketenpartners.

Soms kom je als professional in situaties waarin je voelt dat de veiligheid onder druk staat. Informatie delen over de persoon, het gezin en de situatie is dan vaak nodig of gewenst. Maar als professional kan je dan afvragen wat kan of waarom informatie delen handig of noodzakelijk is. De webtool helpt antwoord te vinden op deze vragen. Dit gebeurt aan de hand van een gezinscasus die gebaseerd is op door verzamelde casuïstiek.

Voor meer informatie, zie www.kiezen-en-delen.nl.